Volledig scherm
Directeur Jeroen Dona in de Brabanthallen. Hij zou ’vereerd’ zijn om het Eurovisiesongfestival te mogen ontvangen. © Marc Bolsius

Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het  Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar  het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

,,Het is belangrijk om samen te werken met het bestuur van de gemeente Den Bosch en de provincie. Het is voor ons geen probleem om het verwachte aantal toeschouwers goed te ontvangen. Meerdere grote concerten zijn vanuit de Brabanthallen op tv uitgezonden. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat er voldoende hotelaccommodatie is. Verder moet de infrastructuur zodanig zijn dat geen overlast ontstaat voor de omgeving.’’

Vereerd 

Nadat Duncan Laurence zaterdag het Eurovisiesongfestival won stelden VVD, CDA, GroenLinks, D66 en PvdA  schriftelijke vragen aan het provinciebestuur. Zij zijn benieuwd of het bestuur ervoor wil ijveren dat het Eurovisisiesongfestival in Brabant plaatsvindt. ‘Brabanthallen is er klaar voor en zou vereerd zijn het songfestival en al haar fans te ontvangen’, Twitterde Dona. 

Onder meer vanuit Amsterdam, Rotterdam en Zwolle is interesse getoond om het evenement te houden.

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”