Brandweer spoedt zich naar Jeroen Bosch College in Den Bosch na lekken chemisch stofje

DEN BOSCH - De tweede etage van het Jeroen Bosch College is woensdagochtend ontruimd. In het scheikundelokaal trad in een zuurkast een onverwachte chemische reactie op.

Het gevolg van die chemische reactie was een korte, hevige rookontwikkeling. Daarbij kwam in de zuurkast een zure stof vrij. Volgens het veiligheidsprotocol moet de verdieping vervolgens ontruimd worden, wat dan ook gebeurde. Er is geen sprake van explosie of explosiegevaar geweest. Er waren geen leerlingen bij het incident betrokken. 

De brandweer heeft de luchtkwaliteit gemeten. Die vormde geen riscico voor de gezondheid. De brandweer ventileerde de ruimte en maakte het lokaal vervolgens schoon. 

Volledig scherm
Brandweer bij Jeroen Bosch College © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Wie donderdagmiddag de WK-wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Canada wil zien in een Bosch café moet zijn of haar best doen. Jan van Son, eigenaar van feestcafé De Carrousel (Karrenstraat), pakte twee jaar geleden flink uit tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Bij de ingang hing een groot spandoek dat in de zaak alle wedstrijden van Oranje live te zien waren. En er werd getrakteerd. Want elk Nederlands doelpunt was goed voor een oranje borrel en er was korting op bier.