Volledig scherm
Het Theater aan de Parade. © Marc Bolsius

Bregtje Radstake hoofd programmering en marketing Theater aan de Parade: ‘Blik verruimen’

DEN BOSCH - Bregtje Radstake wordt hoofd programmering en marketing van het Bossche Theater aan de Parade. Zij nu werkzaam bij het Zuidelijk Toneel, waar zij verantwoordelijk is voor de artistieke coördinatie en verkoop.

Volledig scherm
Bregtje Radstake © .

Radstake studeerde theater-, film- en televisiewetenschappen in Utrecht. Vlak na haar afstuderen (2005) begon zij als assistent bij het Zuidelijk Toneel.

,,Na alles wat ik gedaan en geleerd heb bij een gezelschap, zie ik er naar uit om de overstap te maken naar een schouwburg. Ik heb zin om mijn blik te verruimen richting andere genres’’, aldus Radstake.

‘Uitgelezen kans’

Zij zegt uit te zien naar ‘een nieuwe zoektocht, die gaat over de plek die een theater in de stad ‘s-Hertogenbosch kan innemen’. Dat geldt volgens haar voor het ‘het vinden van nieuwe publieken’. ,,Het gaat  over kunst versus vermaak, over traditie versus vernieuwing, over herkenning én datgene wat schuurt.’’

Het gebouw gaat de aankomende drie jaar dicht in verband met de bouw van de nieuwe schouwburg. ,,We gaan daarom bivakkeren op diverse plekken in stad en regio. Volgens mij is dit de uitgelezen kans om nieuwe wegen te verkennen, programmeren en produceren te combineren en samenwerkingen aan te gaan’’, aldus Radstake.

,,Haar kwaliteit en ervaring als artistiek coördinator komen uitstekend van pas in haar nieuwe rol als hoofd programmering. We staan aan het begin van een uitdagend traject”, zegt theaterdirecteur Alex Kühne.