Buurt spoorwegovergang Orthen verbaasd: ‘zonder overleg is er ineens een vierde variant’

Bewoners bij de voor gemotoriseerd verkeer afgesloten spoorwegovergang in Orthen praten al maanden met gemeente en Prorail over drie varianten voor de toekomst van de overweg. Ineens toverde de gemeente vorige week een vierde variant uit de hoge hoed. Bewoners zijn verbaasd en boos.

DEN BOSCH - Kas Verhagen heeft er zijn buik behoorlijk van vol. Als bewoner van Orthen heeft hij vorig jaar met gemeente en Prorail verschillende keren gespard over de toekomst van de spoorwegovergang op de weg Orthen. Die is al anderhalf jaar afgesloten omdat ze onveilig is voor fietsers. Maar er moet daar wel iets gebeuren. Dus praten gemeente, Prorail en adviesburo Arcadis al geruime tijd over drie varianten:  een (verbeterde) oversteek alleen voor fietsers en voetgangers; een overweg haaks op het spoor voor auto’s, fietsers en voetgangers en een tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor door. 

  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.