Volledig scherm
Huub Hangop zingt het carnavalslied. © Still uit video

Carnavalslied probeert kiezers in Brabant naar de stembus te lokken op 20 maart

DEN BOSCH - Carnavalszanger Huub Hangop heeft voor de provincie Noord-Brabant  een carnavalslied gemaakt dat kiezers naar de stembus moet lokken voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. 

De provincie hoopt met de meezinger op carnavaleske wijze de serieuze verkiezingen onder de aandacht te brengen. De videoclip is afgelopen dinsdag opgenomen tijdens de jaarlijkse Sleuteldragersborrel op het provinciehuis in Den Bosch. Daar kwamen 75 prinsen carnaval met hun gevolg bijeen. Zij werden ontvangen door commissaris van de koning Wim van der Donk. Hij benadrukte waardoor Brabanders hun carnaval kunnen vieren in vrijheid: ,,Vrijheid die ons 75 jaar geleden gegeven werd. Daardoor is het mogelijk om op 20 maart je stem voor Provinciale Staten uit te brengen. Ik hoop dat mensen bedenken dat dat echt heel belangrijk is.’’

  1. Arrivachauffeurs zetten onveilige haltes en wegen op een rij
    PREMIUM

    Arriva­chauf­feurs zetten onveilige haltes en wegen op een rij

    DEN BOSCH - Op verzoek van Arriva zetten buschauffeurs Bossche locaties op een rijtje waar zij vaak gevaarlijke, onoverzichtelijke situaties aantreffen met (bijna) ongevallen.Dit is onderdeel van een onderzoek van Arriva in de provincie Noord-Brabant houdt naar zogenaamde black spots die Arriva in overleg met de gemeente op te heffen. Hiermee wil de busvervoerder de veiligheid verbeteren voor de passagiers en chauffeurs.