Volledig scherm
Huub Hangop zingt het carnavalslied. © Still uit video

Carnavalslied probeert kiezers in Brabant naar de stembus te lokken op 20 maart

DEN BOSCH - Carnavalszanger Huub Hangop heeft voor de provincie Noord-Brabant  een carnavalslied gemaakt dat kiezers naar de stembus moet lokken voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. 

De provincie hoopt met de meezinger op carnavaleske wijze de serieuze verkiezingen onder de aandacht te brengen. De videoclip is afgelopen dinsdag opgenomen tijdens de jaarlijkse Sleuteldragersborrel op het provinciehuis in Den Bosch. Daar kwamen 75 prinsen carnaval met hun gevolg bijeen. Zij werden ontvangen door commissaris van de koning Wim van der Donk. Hij benadrukte waardoor Brabanders hun carnaval kunnen vieren in vrijheid: ,,Vrijheid die ons 75 jaar geleden gegeven werd. Daardoor is het mogelijk om op 20 maart je stem voor Provinciale Staten uit te brengen. Ik hoop dat mensen bedenken dat dat echt heel belangrijk is.’’

  1. FC Den Bosch noemt bericht Mikkers ‘onzinnig’, maar is blij met hart onder de riem

    FC Den Bosch noemt bericht Mikkers ‘onzinnig’, maar is blij met hart onder de riem

    DEN BOSCH - FC Den Bosch is blij met de steun van burgemeester Jack Mikkers voor de tweede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in morgenavond in stadion De Vliert. In het nieuwsbericht op de site van de gemeente heeft Mikkers het ook over vernielingen die zijn aangebracht aan het stadion. ,,Een onzinnig bericht’’, reageert woordvoerder Esther Bal van de club desgevraagd naar de aard van de vernielingen.