Volledig scherm
De bebouwing op de Hoef grenst aan het (snel)fietspad langs het spoor. © google streetview

College: verkeersontsluiting De Hoef-Noord Rosmalen is acceptabel

ROSMALEN - B en W van Den Bosch vinden de manier waarop het verkeer de buurt De Hoef-Noord in en uit moet aanvaardbaar.

Dat blijkt uit het ontwerp uitwerkingsplan voor deze buurt dat het Bossche college heeft vastgesteld. In deze laatste vlek van de bebouwing op het voormalige sportterrein van OJC, tegen het spoor aan, worden 88 woningen gebouwd: 26 grondgeboden huizen en 62 appartementen.

Vraagtekens bij veiligheid

Mensen die al in de buurt wonen hadden vraagtekens bij de manier waarop de gemeente het verkeer af en aan wil laten rijden. Dat moet volgens de plannen eerst parrallel aan het spoor over het fietspad en vervolgens voor de bestaande bebouwing langs naar de Deken van Roestellaan. Meer autoverkeer op het fietspad leidt volgens de bewonerscommissie tot meer onveilige situaties. 

Bijhouden van verkeersafwikkeling

B en W vinden die zorgen voorbarig. Verkeer laten lopen via een fietsstraat is niet ongebruikelijk, stelt het college. Bovendien was vanaf het begin van de planvorming, al in 2011, bekend dat het zo zou worden uitgevoerd. De enige tegemoetkoming van B en W.: het laat wel bijhouden hoe de verkeersafwikkeling over het fietspad in de praktijk verloopt.

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.