Commissaris Van de Donk over het aanbod dat hij niet kon weigeren: ’Ik vind dit heel leuk!’

VIDEODEN BOSCH - Oude liefde roest niet. Daarom neemt wetenschapper Wim van de Donk (57) na elf jaar afscheid als commissaris van de Koning in Brabant. Hij wordt rector-magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Tilburg University. Een droomkans. ,,Dit was mijn absolute top één.”

Tilburger Van de Donk glimt van geluk wanneer hij in zijn sfeervolle werkkamer vertelt over de toekomstige transfer. Hij mag vanaf oktober aan de slag voor zijn grote liefde: de Universiteit in Tilburg. ,,Prachtige campus, heel veel talentvolle medewerkers, mooie faculteiten. Ik hoop dat ik snel een eigen bijdrage kan leveren aan het onderzoek en onderwijs daar. Met anderen uiteraard. Je bestuurt nooit alleen, zeker in Brabant niet.”

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.