Burgemeester Jack Mikkers verwacht de komende weken geen extra ruimte vanuit Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jack Mikkers verwacht de komende weken geen extra ruimte vanuit Den Haag. © ANP

Corona-maatregelen alleen voor Den Bosch? ‘Voorlopig niet’, verwacht burgemeester Mikkers

DEN BOSCH - Maatregelen alleen in Den Bosch om de coronacrisis te bestrijden? Daar voelt de Bossche politiek op dit moment niet veel voor, ook al maakt de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 dit mogelijk. 

 1. Herdenking coronaslachtoffers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnipperde’ mis
  PREMIUM

  Herdenking corona­slacht­of­fers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnip­per­de’ mis

  DEN BOSCH - Beter laat dan nooit. Afgelopen november zou in de Sint-Jan een herdenkingsmis ter ere van alle (Brabantse) coronaslachtoffers worden gehouden. Die ging toen niet door vanwege een ernstige toename van het aantal besmettingen. Maar nu dat gevaar goeddeels is geweken, kon de mis zondagmiddag alsnog op de agenda worden geplaatst. In de praktijk kwam het herdenkingaspect slechts mondjesmaat uit de verf, aangezien er ook nog andere ‘agendapunten’ de revue passeerden.
 2. Bekende Tiktokker Lucas Cornelissen (20) uit Vlijmen overlijdt bij scooterongeval in de Dommel
  PREMIUM
  met video/update

  Bekende Tiktokker Lucas Cornelis­sen (20) uit Vlijmen overlijdt bij scooteron­ge­val in de Dommel

  DEN BOSCH - De 20-jarige Vlijmenaar die dinsdagnacht is overleden bij een ongeluk met zijn scooter, is de bekende Tiktokker Lucas Cornelissen. Hij kwam om het leven toen hij met zijn voertuig in het water terecht was gekomen van de Dommel in Den Bosch. ,,Een enorm leuke, spontane jongen’’, zo omschrijft Marcel van Zwam, eigenaar van het Bossche café Lalalaa, de overleden Lucas Cornelissen. Hij was sinds een half jaar werkzaam in het café.