Een vrouw rijdt voorbij de teststraat in Kruisstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw rijdt voorbij de teststraat in Kruisstraat © Roel van der Aa

Coronatest vanuit de auto: ‘Ik wil gewoon weten of ik besmet ben’

KRUISSTRAAT - Als iemand zich terecht zorgen maakt om besmet te raken met corona zijn het wel mensen die in de zorg werken. Daarom heeft de GGD speciaal voor hen in Kruisstraat een ‘teststraat’ ingericht. Maandag reden de eerste tien auto's er doorheen, voor dinsdag zijn er al tientallen aanmeldingen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn voor al die thuiszorgmedewerkers, ouderenverzorgers en ziekenhuisverpleegkundigen: ze moeten in de auto blijven zitten als ze getest willen worden op corona. Dat staat op de voormalige gemeentewerf van Den Bosch om de paar meter met grote gele borden aangegeven. Ook voor zorgpersoneel geldt: voorzorg voor alles.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.