Volledig scherm
Democratische School start met voortgezet onderwijs © Democratische School

De Democratische School start met voortgezet onderwijs

DEN BOSCH - De Democratische School De Tijd en Ruimte, gevestigd aan de Bossche Jan Olieslagerstraat 3, biedt vanaf  januari 2020 ook voortgezet onderwijs aan. De school verzorgt sinds een jaar al basisonderwijs. 

Met de komst van het voortgezet onderwijs kunnen leerlingen een ononderbroken ontwikkeling hebben binnen de school. Op 12 december is vanaf 19.45 uur een informatieavond in de school. 

Gelijke stem  

De kinderen worden niet op basis van leeftijden in groepen ingedeeld. Want de wisselwerking tussen  verschillende leeftijden zou ervoor moeten zorgen dat de leerlingen leren van en met elkaar. ,,Op deze school is iedereen gelijkwaardig. Alle kinderen en teamleden hebben een gelijke stem’’, aldus een woordvoerder van de school.  

De informatieavond is bestemd voor voor geïnteresseerde kinderen, ouders en (toekomstige) teamleden.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.