Volledig scherm
PREMIUM
Oud-voorzitter Harry van Gemert neemt een duik in de IJzeren Man. Huidig voorzitter Stanley Derks kijkt toe. © copyright Marc Bolsius

De Dommelbaarzen Vught bestaat een halve eeuw; een blik terug en vooruit

VUGHT - Weer of geen weer. De zwemles in de IJzeren Man in Vught ging vijftig jaar geleden gewoon door. Met blikjes om de armen leerde menig Vughtenaar het hoofd boven water te houden. ,,Meer dan een zwembroek hadden we niet”, blikt oud-voorzitter Harry van Gemert terug. 

Van Gemert is vanaf het allereerste uur (1969) lid van de jubilerende zwemvereniging De Dommelbaarzen. Vrijwel dagelijks bezocht hij met vrienden van de Heilig Hart Parochie in het voorjaar/zomer de Vughtse waterplas. ,,Onder de vlag van de Jeugdcentrale werd een zwemafdeling opgericht. De basis voor zwemvereniging De Dommelbaarzen.”

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”