De werkelijke waarde van La Vuelta Holanda schuilt in de omlijsting

VIDEOMADRID - Terwijl de start van de Vuelta 2020 zondag in Madrid werd overgedragen aan Utrecht, Den Bosch en Breda, wordt er lokaal van alles in gang getrokken om van de wielerronde het feestje te maken dat de organisatie graag ziet. En dat ook voor een blijvende waarde moet zorgen.

Volledig scherm
Drukte bij de start van de laatste etappe van de Vuelta in Madrid. © Annemiek Steenbekkers/BD

Van zon en een strakblauwe lucht naar snotweer in Spanje. Dat is deze zaterdag even een tegenvaller voor de 45-koppige Nederlandse afvaardiging - bestuurders en samenwerkingspartners - die op zondag in Madrid de overdracht van de start van de Vuelta 2020 bijwoont. Met in de gelederen de Bossche burgemeester Jack Mikkers, wethouder Huib van Olden en gedeputeerde Marianne van der Sloot.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.