De landtong naast de Brabanthallen (rechts). Het eerste deel moet een parkeerplaats voor 900 auto's worden, het water tussen landtong en Brabanthallen wordt gedempt. Het achterste deel van de landtong (daar waar ongeveer de bomenrij begint) moet een park worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De landtong naast de Brabanthallen (rechts). Het eerste deel moet een parkeerplaats voor 900 auto's worden, het water tussen landtong en Brabanthallen wordt gedempt. Het achterste deel van de landtong (daar waar ongeveer de bomenrij begint) moet een park worden. © Marc Bolsius

Deal Den Bosch en Libéma: bij Brabanthallen komen 900 parkeerplaatsen, deel haven gedempt

DEN BOSCH - Eigenaar Libéma van de Brabanthallen en 1931 Congrescentrum gaat van een deel van de landtong naast het complex een parkeerterrein voor 900 auto’s maken. Voor de ongeveer 11 miljoen euro kostende operatie wordt onder meer een deel van de Industriehaven gedempt. 

Het immense parkeerterrein komt daarmee vast aan het voormalige Veemarktterrein te liggen. De gemeente verkoopt bovendien de hallen en opstallen van het complex voor ruim 7,3 miljoen euro aan Libéma. 

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis
    PREMIUM

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’