Demonstranten op de ring ter hoogte van de Pettelaarseweg
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstranten op de ring ter hoogte van de Pettelaarseweg © Paul Roovers

Demonstratie tegen coronabeleid zonder enkele wanklank

videoTevreden gezichten en zelfs applaus voor gemeente en politie van demonstranten. De Walk of Freedom om de Bossche binnenstad verliep donderdag zonder een enkele wanklank. 

 1. Luchtballon scheert rakelings langs woontoren en maakt noodlanding in wijk in Den Bosch: ‘Adrenaline voelde ik wel’
  PREMIUM
  video+update

  Luchtbal­lon scheert rakelings langs woontoren en maakt noodlan­ding in wijk in Den Bosch: ‘Adrenaline voelde ik wel’

  DEN BOSCH - Een luchtballon heeft zondagavond een noodlanding gemaakt middenin een Bossche woonwijk Kruiskamp aan de Gouverneur Holvoetstraat. Hij schoot volgens omstanders ‘gevaarlijk laag’ over nabijgelegen flatgebouwen. ,,Of ik zenuwachtig werd? Nou, wat gezonde adrenaline is niet verkeerd”, vertelt ballonvaarder Frans van Hooft van VIPballon Schijndel.
 2. Actievoerders delen rijstepap uit want: ‘natuurbeleid provincie is pappen en nathouden’

  Actievoer­ders delen rijstepap uit want: ‘natuurbe­leid provincie is pappen en nathouden’

  DEN BOSCH - Enkele leden van Extinction Rebellion (ER) hebben afgelopen weekeinde actie gevoerd tegen het natuurbeleid van de provincie Brabant. Of beter: het ontbreken van beleid in de ogen van de actiegroep. Die is wel klaar met gedeputeerde Elies Lemkes: ‘We zijn klaar met pappen en nathouden’. Vandaar dat aan voorbijgangers rijstepap werd uitgedeeld. Dat gebeurde in en bij het Bossche Broek, een waardevolle maar o zo gevoelige plek die veel te lijden heeft van de droogte.