Volledig scherm
De symbolische start van de aanleg was in december op de grens van Nuland, Geffen en Vinkel met de Osse wethouder Frank den Brok (links) en zijn Bossche collega Mike van der Geld (rechts) en E-fiber directeur Eric Vos. © Peter van Erp

Den Bosch had ‘aanloopproblemen’ met aannemer glasvezel Vinkel

VINKEL - De gemeente Den Bosch had bij de start van de aanleg van glasvezel in Vinkel ‘aanloopproblemen met de aannemer’.  ,,Als gevolg daarvan moest straatwerk van de gemaakte kabelgeul op enkele plaatsen worden hersteld", aldus een woordvoerster van de gemeente. 

,,Bij de tussentijdse opleveringen is de kwaliteit van het straatwerk steeds onderwerp van keuring en toetsing. We zijn en blijven daar heel strikt op.” 

Volgens de woordvoerster geldt voor de aanleg van ondergrondse infrastructuur een verordening. ,,Daarin is bepaald dat aanvragers kabels en leidingen mogen aanleggen als ze voldoen aan strikte voorwaarden. Afspraken daarover maken we in het regelmatige bouwoverleg waarbij ook opdrachtgever E-Fiber is betrokken.” 

Gras verdwenen

Dorpsraadvoorzitter Ton van der Leest is niet bekend met veel klachten in Vinkel. ,,Ik heb wel begrepen dat in de Brugstraat een aantal perken zijn hersteld door de aannemer omdat er gegraven was. En in een paar gevallen, ook bij mij voor de deur, is daardoor ook het gras verdwenen, en dat heb je natuurlijk niet een-twee-drie terug.” Volgens Van der Leest is het grondwerk in Vinkel inmiddels afgerond en is E-fiber momenteel bezig om de modems uit te delen.  

De klachten in Vinkel kwamen recent ter sprake in de dorpsraad Geffen. Die wil klachten als in Vinkel voorkomen. In Geffen moet E-fiber nog beginnen met de aanleg van glasvezel.