Volledig scherm
Raadslid Alexander van Hattem van de PVV in Den Bosch. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Den Bosch: vragen PVV over intimidatie Syrisch gezin in Boschveld zijn stigmatiserend

DEN BOSCH - De vragen van de PVV in Den Bosch over de intimidatie van het Syrisch gezin in Boschveld zijn in de ogen van het college van B en W stigmatiserend. 

,,En daar nemen we dan ook afstand van. Het is een groot goed dat raadsleden betrokken zijn bij het wel en wee van onze gemeente. Maar verwachten dat dit wel op een respectvolle manier gebeurt, passend bij de manier waarop onze samenleving is georganiseerd’’, schrijft het college aan fractievoorzitter Alexander van Hattem.

De PVV’er legde in zijn vragen over de intimidatie van het gezin een link met moslimjongeren en gebruikte termen als islamitisch tuig, sharia-praktijken, de-islamiseren en (intimiderend) straattuig. ,,We staan voor de grondwettelijke vrijheden, waaronder die van godsdienstvrijheid en rechtsgelijkheid. Deze grondrechtelijke vrijheden gelden voor alle burgers van Nederland, zonder uitzondering’’,  reageren B en W.   

  1. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.