Monique Gloudemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Gloudemans. © Peter De Bruijn

Derde ‘buukske’ van Monique Gloudemans moet ook een beetje aan het denken zetten

DEN BOSCH - ’Emosies’, zo heet het nieuwe Oeteldonkse gedichtenboekje van Monique Gloudemans met de vertrouwde illustraties van Bart Jansen. ,,Noem het maar 'Het Oeteldonks Gedichtebuukske'. Dat doen wij ook", raadt de Bossche aan.

Het rode exemplaar met, volgens Gloudemans, allerlei 'rijmelarijen', gaat vooral over emotie. ,,Geen literaire hoogstandjes. De schrijfsels zijn uit mijn leven gegrepen. De onderwerpen zijn er dus gewoon.” Gloudemans is een echte Oeteldonkse. Ze won drie keer de Klets-aovond en was twee keer de beste bij de Poemiekaovond. ,,Mooi dat mensen lachen. Maar het is ook prachtig als ze luisteren. Dat doet namelijk 'nooit gene hond' bij mij thuis", zegt ze lachend.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.