Volledig scherm
© Poster van de Olympische Spelen in Berlijn 1936.

Design Museum kijkt al naar extra openingsuren

DEN BOSCH - De manier waarop bezoekers tickets moeten bestellen voor de expositie Design van het Derde Rijk in het Design Museum in Den Bosch, verandert niet. Wel kijkt het museum of eventueel extra openingstijden nodig zijn. 

,,We hadden verwacht dat het vooral in de weekeinde druk zou zijn.  Maar voor de komende dagen zijn er ook al heel veel kaarten verkocht", zegt  Maan Leo van het Bossche museum. Per dag kan het museum nu maximaal 400 bezoekers per dag kwijt. 

Afgelopen zondag ging de expositie open. Op de eerste dag  konden verschillende mensen niet terecht in het museum omdat alle plaatsen waren uitverkocht. Die belangstellenden waren op de bonnefooi naar het museum gekomen. Het museum werkt namelijk met het zogenoemde tijdslot: belangstellenden kunnen digitaal een toegangskaart bestellen voor een bepaalde aanvangstijd. Elk half uur worden maximaal vijftig bezoekers toegelaten.  

De tekst op de website van het museum.
Volledig scherm
De tekst op de website van het museum.

Als nog niet alle kaarten voor een bepaald tijdslot zijn verkocht, kunnen bezoekers aan de kassa nog een toegangskaart kopen. Maar zondag waren dus alle kaarten uitverkocht.  ,,Als mensen aan de kassa willen kopen, doen ze dat op eigen risico", zegt Maan Leo van het museum. ,,Wie zeker wil zijn van een plek, moet echt online bestellen.”