Volledig scherm
PREMIUM
,,Annette Heere was de laatste non, maar ook een bijzondere vrouw’’, stelt algemeen directeur van Regina Coeli Harm Jan Bouwknegt. © Regina Coeli

Directeur Regina Coeli over de laatste non van Vught: ‘Annette Heere had nog een grote informele rol’

VUGHT - Het overlijden van Annette Heere als de laatste van ‘de Nonnen van Vught’ markeert het einde van een tijdperk. Tegelijkertijd, zegt Regina Coeli-directeur Harm Jan Bouwknegt, zitten de waarden waar de zusters voor stonden diep verankerd in het dna van het bekende taleninstituut.

Middels een aantal advertenties in onder meer Brabants Dagblad, werd zaterdag 10 augustus gewag gemaakt van het overlijden van Annette Heere op 7 augustus op 87-jarige leeftijd. Zij was de laatste van ‘de Nonnen van Vught’ die aan de wieg stonden van wat officieel heet het Language Institute Regina Coeli. Heel wat prominenten, zoals Linda de Mol, Chantal Janzen en Humberto Tan, gingen er in de leer.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”