Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig ontwerp van nieuwbouw naast het pand de Kleine Winst. © HP Architecten

Dit komt op Bossche Markt waar Pearle-filiaal is ingestort: ‘Meer dan een gewoon hoekpand’

DEN BOSCH - Bosschenaren en bezoekers zien sinds drie jaar een groot gapend gat op de hoek van de Bossche Markt-Hinthamerstraat waar een Pearle-filiaal is ingestort. De grote vraag wat er zou komen is donderdag  beantwoord. Pearle keert terug op de begane grond (zo’n 75 vierkante meter) en boven de winkel komen twee woningen.

Leden van de monumenten- en welstandscommissie reageerden enthousiast op het voorlopige ontwerp dat werd gepresenteerd door Manou Huybrechts van het Rotterdamse architectenbureau HP. Hij verwacht na de zomer de bouwvergunning aan te vragen zodat volgend jaar de nieuwbouw start. Het project bestaat uit twee gedeelten. Het gedeelte dat grenst aan het pand De Kleine Winst waar Jeroen Bosch een poosje heeft gewoond en zou hebben geschilderd bestaat uit rode bakstenen en grote ramen met een winkelingang.

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.