Volledig scherm
Doe-expo bij Avans Hogeschool in Den Bosch. © Avans Hogeschool

Doe-expo Big Brother or Smart Sister bij Avans onderzoekt invloed van technologie

DEN BOSCH - Wat is de invloed van technologie op ons leven en op de (sociale) veiligheid, zowel in positieve als in negatieve zin? Aan de hand van het werk van negen professionele kunstenaars wordt dit onderzocht tijdens de doe-expo Big Brother or Smart Sister. 

Deze expo is vanaf vrijdag 30 november te vinden in de entreehal van Avans Hogeschool aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch.

Bij Big Brother or Smart Sister wordt onderzocht in hoeverre en op welke manier kunst en ontwerp een bijdrage kunnen leveren aan het denken over en het werken aan vraagstukken op het gebied van sociale en digitale veiligheid. Of het nu gaat om kunstmatige intelligentie, hightech kleding of intelligente apparaten.

De tentoonstelling aan Onderwijsboulevard 215 is te zien tot en met 20 december  op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 20.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”