Volledig scherm
Dommelbaarzen © De Dommelbaarzen

Dommelbaarzen Vught heeft beste minioren-estafetteteam van Brabant

VUGHT - Het minioren-estafetteteam van de Vughtse zwemvereniging De Dommelbaarzen mag zich sinds afgelopen weekend Brabants kampioen noemen op de 4 x 50 meter wisselslag die ze zwommen in een persoonlijk record van 2.36.15 (-10 seconden). 

Een fantastische prestatie van Ilana Timmermans, Isa Everaers, Nout Folkersma en Zenno Timmermans, volgens het bestuur van de Vughtse zwemvereniging.

In het 25 meter bad van zwembad De Drieburcht in Tilburg werd de Miniorenfinale van Brabant gehouden. Dit is een zwemwedstrijd voor de 24 beste minioren jongens en meisjes, per categorie, uit Brabant in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Zes gouden medailles

Zwemvereniging de Dommelbaarzen uit nam deel met dertien zwemmers in verschillende disciplines. Er werden in totaal tien medailles gewonnen; drie bronzen, een zilveren én zes gouden medailles gewonnen. 

Vijf gouden medailles waren voor Nout Folkersma (jongens minioren 5) die zichzelf daarmee allround Brabants kampioen mag noemen.

  1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
    PREMIUM

    Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.