Toenmalig minister Grapperhaus bezocht ondernemers die gedupeerd waren door de rellen. Hij nam onder meer poolshoogte bij cafetaria De IJsbeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Toenmalig minister Grapperhaus bezocht ondernemers die gedupeerd waren door de rellen. Hij nam onder meer poolshoogte bij cafetaria De IJsbeer. © Marc Bolsius

Een jaar na de avondklokrellen in Den Bosch: ‘Aantal gedupeerden staat nog met lege handen’

DEN BOSCH - De puinhoop is al lang opgeruimd. Bange bewoners zijn weer op adem gekomen. ,,Maar een aantal gedupeerden staat nog met lege handen.’’ Dat zegt een woordvoerder van Slachtofferhulp Nederland over de ondernemers van de binnenstad en bewoners die werden gedupeerd door de avondklokrellen die op 25 januari precies een jaar geleden woeden.

  1. Herdenking coronaslachtoffers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnipperde’ mis
    PREMIUM

    Herdenking corona­slacht­of­fers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnip­per­de’ mis

    DEN BOSCH - Beter laat dan nooit. Afgelopen november zou in de Sint-Jan een herdenkingsmis ter ere van alle (Brabantse) coronaslachtoffers worden gehouden. Die ging toen niet door vanwege een ernstige toename van het aantal besmettingen. Maar nu dat gevaar goeddeels is geweken, kon de mis zondagmiddag alsnog op de agenda worden geplaatst. In de praktijk kwam het herdenkingaspect slechts mondjesmaat uit de verf, aangezien er ook nog andere ‘agendapunten’ de revue passeerden.