De bewoners van de Kampdijklaan en omgeving voelen zich door de gemeente Vught voor de gek gehouden. Het plan voor een ‘dorpstuin’ is gereduceerd tot een grasveld met wilde bloemen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewoners van de Kampdijklaan en omgeving voelen zich door de gemeente Vught voor de gek gehouden. Het plan voor een ‘dorpstuin’ is gereduceerd tot een grasveld met wilde bloemen. © Olaf Smit

Een mooie dorpstuin of nóg meer woningen achter je huis? Onrust en stress in Vughtse woonwijk   

VUGHT - Ze zijn boos, spreken van manipulatie en eisen duidelijkheid. Tientallen keren zat een groep inwoners van Vught met de gemeente om tafel. Om mee te denken over een dorpstuin achter hun woningen. Alles leek in kannen en kruiken. Nu dreigt Vught het plan in de prullenbak te gooien én de groenstrook te bebouwen. Het leidt tot veel onrust en stress in de wijk.

Wat is er aan de hand? Achter de Kampdijklaan in Vught ligt een grasveld. Daar komen 119 nieuwe woningen. De eerste 53 woningen staan er al. De omwonenden mochten meedenken over de invulling van een groenstrook die de bestaande woningen scheidt van de nieuwbouw in hun achtertuin. De bewoners willen graag een groene, centrale ontmoetingsplek voor de wijk. Voor de oude én de nieuwe bewoners.