En weer is er ophef over het nieuwbouwplan Isabellaveld. Deze keer omdat een gewilde koopwoning nu al te huur wordt aangeboden.
Volledig scherm
PREMIUM
En weer is er ophef over het nieuwbouwplan Isabellaveld. Deze keer omdat een gewilde koopwoning nu al te huur wordt aangeboden. © copyright Marc Bolsius

Een zeer gewilde nieuwbouwwoning kopen en die vervolgens gaan verhuren, kan dat zo maar?

VUGHT - Een spiksplinternieuwe, zeer gewilde, koopwoning op het Isabellaveld in Vught wordt sinds kort te huur aangeboden. Het mag volgens de gemeente. Maar deugt het ook? Of zou de gemeente een einde moeten maken aan deze lucratieve business?   

Vierhonderd mensen schreven in voor dertig woningen op het Isabellaveld in Vught. Eén van de geluksvogels was een Amsterdams stel. De randstedelingen gaan er voorlopig niet zelf wonen maar willen de woning voor 1550 euro per maand verhuren.  Ze zijn niet de enige volgens een schilder op Facebook. Hij sprak meerdere kopers die hun woning gaan verhuren omdat dat het 'goed geld op brengt'. Het leidt tot tientallen boze reacties in Vught. Inwoners vinden dat de gemeente moet ingrijpen. 

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.