Volledig scherm
Automobilisten moeten wennen aan de gewijzigde verkeerssituatie op het Moleneindplein in Vught. © copyright Marc Bolsius

Eenrichtingsverkeer Moleneindplein Vught leidt volgens bewoners tot toename van verkeer in Lidwinastraat

VUGHT - De wijziging van de verkeerssituatie van het Moleneindplein in Vught leidt volgens meerdere bewoners tot een toename van het verkeer in andere straten. Zij maakten daarom bezwaar tegen het instellen van het eenrichtingsverkeer op het Moleneindplein en de verplichte rijrichting bij de in- en uitgang. Ze vangen bot. Vught handhaaft de huidige situatie. 

Volgens een gemeentewoordvoerder gaan de bezwaren met name over een eventuele toename van verkeer in de Lidwinastraat en omliggende straten. ,,Door het invoeren van een eenrichtingsverkeer op het Moleneindplein, ter hoogte van de W.J. van Ghentstraat”, verklaart hij.  

Verkeersveiligheid

Door het verkeersbesluit is het aantal vervoersbewegingen volgens hem op het Moleneindplein afgenomen. ,,De vervoersbewegingen in de Lidwinastraat zijn zeer licht toegenomen. Dit heeft in de Lidwinastraat nauwelijks effect op de verkeersveiligheid. Minder doorgaand verkeer op het Moleneindplein komt de verkeersveiligheid ten goede. De bezwaarschriftencommissie heeft inhoudelijk de bezwaren beoordeeld en de commissie is tot de conclusie gekomen dat het college van burgemeester en wethouders in redelijkheid het besluit heeft genomen.”

Tegen verkeer in

De verkeerssituatie wordt volgens de woordvoerder dus niet aangepast. ,,Op dit moment vinden er handhavingsacties plaats. Deze acties zijn uitgezet om de nieuwe situatie voor het eenrichtingsverkeer nogmaals duidelijk te maken en om op te treden tegen mensen die tegen het verkeer inrijden.”

In juni 2019 brengt Vught opnieuw de verkeersstromen in beeld om te bekijken of men inmiddels gewend is aan de situatie. ,,Dit is aan het begin van het project besproken met bewoners.”

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Margraff beheert.