Volledig scherm
PREMIUM
Een cellenblok in de gevangenis van Vught. © Dolph Cantrijn

Eerherstel voor de gevangenisstraf

COLUMN PLAATS DELICTHoe voorkom je dat drugscriminelen je land verzieken en er een ‘narcostaat’ van maken? Als je president bent van de Filipijnen en je wetten en regels vooral als nutteloze obstakels ziet, is het appeltje-eitje. Lees even mee wat Rodrigo Duterte zei net voor hij in juni 2016 tot president van zijn land werd gekozen: ,,Iedereen in de drugsindustrie, ik vermoord jullie, hoerenzonen. Ik vermoord jullie echt, ik heb geen geduld, ik zie geen middenweg. Of jullie vermoorden mij, of ik vermoord jullie, idioten.” 

Inmiddels heeft Duterte de daad bij het woord gevoegd en heeft hij al duizenden drugsdealers en verslaafden laten doden. Of al dat bloedvergieten de Filipijnen een drugsvrij paradijs gaat maken, mag niettemin betwijfeld worden. 

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.