Volledig scherm
© ivn

Eerste Tiny Forest bij voetbalkooi Haren en Reit

DEN BOSCH – Het eerste Tiny Forest in Den Bosch komt te liggen op het grasveld tussen de wijken Haren en Reit, naast de blauwe voetbalkooi. Het minibos wordt ongeveer 300 vierkante meter groot en krijgt inheemse bomen en struiken en een aantal fruitbomen of –struiken en wordt in februari 2019 aangelegd.

Het Tiny Forest ligt in de buurt van de Brede Bossche School Haren, Donk en Reit, van wie de kinderen al vanaf de aanleg natuurlessen krijgen. Tijdens het aanplanten spelen de kinderen en buurtbewoners een rol. De eerste twee jaar komt er een hekje omheen zodat het bos goed kan groeien. Het definitief ontwerp is nog niet klaar.

Den Bosch wil in totaal op vier plaatsen in de gemeente een Tiny Forest en roept mensen op zelf ook een locatie aan te melden.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.