Volledig scherm
© ivn

Eerste Tiny Forest bij voetbalkooi Haren en Reit

DEN BOSCH – Het eerste Tiny Forest in Den Bosch komt te liggen op het grasveld tussen de wijken Haren en Reit, naast de blauwe voetbalkooi. Het minibos wordt ongeveer 300 vierkante meter groot en krijgt inheemse bomen en struiken en een aantal fruitbomen of –struiken en wordt in februari 2019 aangelegd.

Het Tiny Forest ligt in de buurt van de Brede Bossche School Haren, Donk en Reit, van wie de kinderen al vanaf de aanleg natuurlessen krijgen. Tijdens het aanplanten spelen de kinderen en buurtbewoners een rol. De eerste twee jaar komt er een hekje omheen zodat het bos goed kan groeien. Het definitief ontwerp is nog niet klaar.

Den Bosch wil in totaal op vier plaatsen in de gemeente een Tiny Forest en roept mensen op zelf ook een locatie aan te melden.

  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.