Toespraak door hockeycoach Wim van Heumen bij de Dag van de Kampioenen in Den Bosch. Achter hem burgemeester G. van de Ven en wethouder mr. G. Verkuijlen.
Volledig scherm
PREMIUM
Toespraak door hockeycoach Wim van Heumen bij de Dag van de Kampioenen in Den Bosch. Achter hem burgemeester G. van de Ven en wethouder mr. G. Verkuijlen. © Afdeling Erfgoed Den Bosch

Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

Volgens de Bossche straatnamencommissie was Wim van Heumen een gewaardeerd coach, die bovendien in het eerste elftal van BVV voetbalde. In de annalen van de landskampioen van 1948 is daar echter niets van terug te vinden: nooit meegespeeld, ook geen reserve. Van Heumen, tevens oud-raadslid en oud-wethouder namens het CDA, is in januari 1992 op 63-jarige leeftijd overleden.