Restauranteigenaar Yves Momersteeg aan de slag als schilder.
Volledig scherm
Restauranteigenaar Yves Momersteeg aan de slag als schilder. © Marc Brink/BD

Eigenaar restaurant Le Bateau: ‘Schildersbedrijf zou weleens mijn redding zijn’

DEN BOSCH - ,,Dit zou weleens mijn redding kunnen zijn’’, zegt Yves Mommersteeg. Hij is eigenaar van restaurant Le Bateau dat is gevestigd in de Bossche Snellestraat. Sinds een jaar heeft hij ook een schildersbedrijf. Omdat  zijn restaurant net als alle andere horecazaken is  gesloten door de coronacrisis heeft hij de kokskleding verruild voor een schildersoverall.

,,Het schildersbedrijf was altijd een aanvulling op het horecawerk. Ik schilderde zo'n twintig uur per week. En nu gaat een flinke schep bovenop’’, zegt Mommersteeg. 

Spoedcursus gegeven

Hij heeft kok Romano van Rosmalen (‘Hij werkt al elf jaar bij mij’) een spoedcursus gegeven. Vorige week maandag zijn beiden begonnen met schilderen van enkele panden in de straat. De gevels en kozijnen van Le Bateau, Bobby's Bar, The Legends Sports Bar en kledingzaak Oak krijgen een nieuwe verflaag.

Dat geldt ook voor Creme waarvan de verloofde van Mommersteeg eigenaar is. ,,We leveren natuurlijk vakwerk. Maar ik ben erg blij dat de eigenaren van de panden mij de kans gunnen om dit te doen. Ik kan heel slecht tegen stilzitten. Dus dit komt mooi uit. En als deze panden klaar zijn, dan hoop ik op meer opdrachten. Wat dat betreft zijn de vooruitzichten goed. Mijn verloofde maakt zich erg ongerust. Maar ik heb  vertrouwen in de toekomst. Vooral dankzij het schildersbedrijf.’’ 

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.