Volledig scherm
PREMIUM
De doodgeschoten Martie Heesbeen woonde in dit landhuis in Rosmalen. © Google Street View/Politie

Eis: 15 jaar en 6 maanden celstraf tegen Joey D. voor doodschieten Martie Heesbeen (49)

DEN BOSCH - De advocaat-generaal heeft dinsdag 15 jaar en 6 maanden celstraf geëist tegen Joey D. voor het doodschieten van de Rosmalenaar Martie Heesbeen (49). ,,De nabestaanden zullen achterblijven met veel onbeantwoorde vragen. Hij heeft niet willen meewerken aan onderzoeken’, aldus de advocaat-generaal. 

De eis valt een half jaar lager uit dan de eis bij de rechtbank. Dit omdat de strafzaak een jaar langer duurt dan wenselijk is. D. was ‘volledig toerekeningsvatbaar’ aldus de advocaat-generaal. De voorzitter laat op het eind van de zitting weten dat het arrest vanwege het kerstreces niet over twee weken is, maar op dinsdag 21 januari. 

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.