Volledig scherm
Het eliteteam van Zwaluw VFC werd zaterdag in Zoetermeer Nederlands Kampioen. Vlnr boven: Ricardo van Balen, Bix Speelman, Marijn de Ruiter, Justin Munster, Jasper Bezem, Doede Timmermans, Julian de Kinderen, Mateo Malbasic. Vlnr onder: Olivier Piggen, Chris Hament, Jayden Manuhutu, Tiem de Ruiter, Minck Latupeirissa. © Zwaluw VFC

Eliteteam JO11 van Zwaluw VFC is Nederlands kampioen

VUGHT/ZOETERMEER - Het voetbalteam JO11-1 (jongens onder 11 jaar) van Zwaluw VFC uit Vught is zaterdag in Zoetermeer Nederlands kampioen eliteteams JO11 geworden.

Eind augustus kwalificeerde het team zich in Boxtel voor deze eindronde waarin ook de andere districtswinnaars streden. Zaterdag waren daar 24 teams present, die allemaal uitkomen in de hoofdklasse (hoogst mogelijke niveau).  

Na enkele spannende duels werden de jongens van Zwaluw VFC tot Nederlands kampioen (een officieuze titel) gekroond. De finale tegen Spero eindigde in 0-0, waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden. In die serie misten vier spelers van Zwaluw VFC. Maar dat deden vijf spelers van Spero uit Elst ook. En dus werd de enige die wel doel trof, Tiem de Ruiter, uiteindelijk de held van de dag. 

Het Vughtse team ontving de gouden medailles, de prestige-schaal en de NK wisselbeker. Spero won zilver en Betrokken Spartaan uit Rotterdam haalde de bronzen plak tijdens dit toernooi dat sinds 2004 wordt gehouden. Het is de eerste keer dat Zwaluw VFC er met de hoofdprijs vandoor gaat. 

De dag na het kampioenschap moesten de jonge Vughtse voetballers al weer aan de bak. Ze speelden een wedstrijdje tegen ouders en hadden daarna een gezamenlijke barbecue. 

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.