Volledig scherm
De fietsbrug over de superrotonde Postweg-Heunweg, met linksboven Hotel Van der Valk in Vught. © Gemeente Den Bosch

En zo ziet de rotonde bij Van der Valk Vught er straks uit

DEN BOSCH/VUGHT - Na vier jaar praten en het presenteren van het ontwerp medio juni is er nu weer wat meer duidelijkheid over de rotonde Postweg-Heunweg op de grens tussen Den Bosch en Vught. In een filmpje van de gemeente Den Bosch is te zien hoe de twee fietsbruggen en de rotonde er uit komen te zien. 

Volledig scherm
De tweede fietsburg over de superrotonde Postweg-Heunweg, met op de achtergrond het Paleiskwartier. © Gemeente Den Bosch

Het werk aan de vernieuwde (turbo)rotonde bij Hotel Van der Valk, kosten rond de 4,3 miljoen euro, moet in 2021 klaar zijn. ,,Met een turborotonde en de fietsbruggen zijn we klaar voor de toekomst’’, reageerden de wethouders Ufuk Kâhya (Den Bosch) en Toine van de Ven (Vught) bij de presentatie van het ontwerp eerder dit jaar. 

De vernieuwde rotonde krijgt vanuit de Randweg een extra rijstrook (bypass) richting Bossche binnenstad. De nieuwe fietsbruggen over de Postweg en het stuk richting randweg zijn volgens de wethouders van regionaal belang. Hotel Van der Valk krijgt een aparte in- en uitrit bij het parkeerterrein. De inrit komt op het stuk tussen de rotonde en de randweg. De uitrit blijft waar die nu is.