Volledig scherm
Het nsieuwe centrum in Rosmalen is klaar, nu de verkeersproblemen nog oplossen. © Sophie Fleur Verbiesen

Extra geld voor verkeersproblemen in centrum van
Rosmalen

ROSMALEN - Het nieuwe centrum in Rosmalen is na talloze jaren van discussie eindelijk klaar, maar te klagen is er nog volop. Over het parkeren, over de verkeersveiligheid, over het verkeersluw maken en over de verkeersafwikkeling. 

De gemeenteraad van Den Bosch stelde dinsdagavond 35.000 euro beschikbaar om een begin te maken met een oplossing. Unaniem, hoewel Sjef van Creij van gewoon ge-DREVEN het had over ‘symbool-politiek’. In de wetenschap dat er veel meer geld nodig is om de problemen écht aan te pakken. Want dat hield wethouder Ufuk Kâhya de raad tijdens de begrotingsbehandeling 2020 ook voor.

Maatregelen in straten en doorgaande route

Volgens de VVD, Rosmalens Belang en D66 moet het nieuwe centrum van Rosmalen versterkt en verbeterd worden. En dan vooral als het om de openbare ruimte gaat. Het Centrummanagement en de bewoners vragen om maatregelen in de aanpalende straten, zoals de Brouwerijstraat en de Pastoriestraat. De huidige doorgaande route Dorpsstraat (Noord)/Raadhuisstraat moet verkeersluw gemaakt worden. 

  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.