Volledig scherm
PREMIUM
Pand aan de Bossche Hinthamerstraat waar Febo moest sluiten na de instorting van een Pearle-filiaal. © Marc Brink/BD

‘Febo-pand’ in Bossche Hinthamerstraat snel verbouwd

DEN BOSCH - Niet alleen het gat op de hoek van de Bossche Hinthamerstraat-Markt wordt gedicht. Want het pand Hinthamerstraat 3-5 waar jarenlang een filiaal van Febo was gevestigd wordt binnenkort ingrijpend verbouwd. De gemeente levert een ‘aanzienlijke financiële bijdrage’.

In de kelder is een horecakeuken gepland en op de begane grond tafels en stoelen voor horecagasten. Daarboven komt één woning. ,,We hopen binnen een paar weken te beginnen en eind dit jaar klaar te zijn’’, aldus Nico Willigenburg, algemeen-directeur van het architectenbureau dat is betrokken bij het project.

  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.