Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Think stock photos

Festival SMÈRRIG komt met alternatief: livestream om thuis te kunnen feesten

DEN BOSCH - Het festival SMÈRRIG heeft een manier gevonden om alsnog een feestje in Den Bosch te kunnen geven. De organisatie zet op 24 april een livestream in zodat mensen thuis kunnen feesten.

Eigenlijk zou SMÈRRIG op 26 april SMÈRRIG Koningsnacht organiseren bij Sportiom, maar doordat er tot 1 juni geen evenementen georganiseerd kunnen worden, is dat evenement afgelast. ,,Daar zoeken we nog een alternatieve datum voor", zegt Bing Berendsen.

Maar de organisatie heeft een andere manier gevonden om muziekliefhebbers te vermaken. Vanaf 20.00 uur kunnen festivalgangers gratis SMÈRRIG Thuisfestival ‘bezoeken’. ,,We nemen het op in het kantoorgebouw van een partner van ons. Er zijn drie podia: Slaapkamer, Woonkamer en Kelder. Mensen kunnen thuis kiezen welk podium zij kunnen zien.” Laatst hield SMÈRRIG al een ‘proeffeest’ en dat bleek een succes te zijn. ,,We hadden ongeveer 5500 mensen die meekeken.”

Elk podium heeft een eigen genre en één dj. ,,We volgen de richtlijnen van het RIVM, dus alleen de dj en een camera zijn in één ruimte”, zegt Berendsen. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.