Pet voor jonge deelnemers aan de fietstocht vanuit Vinkel naar Den Bosch.
Volledig scherm
Pet voor jonge deelnemers aan de fietstocht vanuit Vinkel naar Den Bosch. © .

Fietsbussen voor ouders en kinderen die deelnemen aan Tour of Freedom vanuit Vinkel naar Den Bosch

DEN BOSCH - De Kring Vrienden 's-Hertogenbosch zorgt ervoor dat ouders en kinderen die willen deelnemen aan de Bevrijdingsroute 75 jaar vrijheid Vinkel-’s-Hertogenbosch op 20 oktober met een fietsbus naar Vinkel worden gebracht. Dat scheelt een fietstocht vanuit Den Bosch naar Vinkel.

In twee van de vier bussen zijn nog ruim 100 gratis plaatsen beschikbaar. De bussen vertrekken rond 9.30 uur. Aanmelden via algemeen@kringvrienden.nl

De fietsroute volgt vanuit Vinkel naar Den Bosch het bevrijdingstraject dat ruim 11.000 militairen in 1944 hebben afgelegd. Halteplaatsen zijn woonzorgcentra De Heegt (Geffen), Sint Jozefoord (Nuland), De Annenborch (Rosmalen) en Antoniegaarde (Den Bosch). Ook wordt gestopt in het Hinthamerpark waar enkele activiteiten zijn. Onderweg zorgt het Bossche Klokkenluidersgilde voor een luidestafette vanuit Vinkel naar Den Bosch.

Mars- en popmuziek  

De Tour of Freedom begint om 12.30 uur op het terrein van voetbalvereniging E.V.V.C. in Sportpark De Zwaan in Vinkel en eindigt uiterlijk om 14.30 uur op de Parade. Op het plein is een concert door de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. Op het repertoire staan onder meer mars- en popmuziek.

Als eerbetoon aan de 146 Britse militairen die 75 jaar geleden zijn gesneuveld bij de bevrijding van Den Bosch willen de gemeente en de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch 146 kinderen ‘mobiliseren’ voor de bevrijdingsfietstocht. Er zijn speciale petten beschikbaar. Jongeren die zich willen aanmelden kunnen dat via algemeen@kringvrienden.nl