Miek van Beuningen plaatste in het bijzijn van vader Eve en grootvader Charles vorig jaar symbolisch de eerste steen van twintig sociale huurwoningen aan de Molenstraat-Brabantlaan in Vught.
Volledig scherm
Miek van Beuningen plaatste in het bijzijn van vader Eve en grootvader Charles vorig jaar symbolisch de eerste steen van twintig sociale huurwoningen aan de Molenstraat-Brabantlaan in Vught. © Roel van der Aa

Fusie Vughtse woningcorporaties is rond

VUGHT - De fusie tussen de Vughtse woningcorporaties Woonwijze en de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting (CEvB) is rond. Maandag 30 september worden de handtekeningen gezet. Per 1 oktober gaat één van de kleinste woningcorporaties van het land op in Woonwijze. 

Volgens Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder bij Woonwijze, leidt de fusie tot een woningcorporatie met een nog diepere verankering in Vught. ,,We kunnen ons nu nog beter richten op Vught en krijgen er ook nog eens een heel mooi stukje geschiedenis bij.”

Financieel gezond

De Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting beschikt over 184 woningen. Woonwijze heeft er circa 3000. Beukeboom: ,,Wat zo bijzonder is, is dat ze heel dicht bij hun huurders staan. Persoonlijke contacten en de menselijke maat staan altijd voorop. Dat past perfect bij de weg die wij met Woonwijze zijn ingeslagen en daar kunnen wij ook van leren.”

De kleine woningcorporatie is volgens Ton Streppel, tijdelijk directeur-bestuurder van de CEvB, financieel gezond. ,,Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de overheid, de wet en regelgeving, is besloten om te fuseren met Woonwijze.” 

Quote

We kunnen ons nu nog beter richten op Vught en krijgen er ook nog eens een heel mooi stukje geschiede­nis bij

Charlotte Beukeboom, Directeur-bestuurder Woonwijze

De huurders van de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting kunnen 30 september persoonlijk kennismaken met Woonwijze. Beukeboom: ,,We stellen ons dan graag voor en geven de gelegenheid om vragen te stellen. Met de huurdersvertegenwoordigers van CEvB hebben we afgesproken dat er een zogenaamde ‘nulmeting’ wordt gehouden om de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken.”

Vughts erfgoed

CEvB werd op 10 september 1937 opgericht als een particulier initiatief door naamgeefster Charlotte Elisabeth van Beuningen. De betrokkenheid en de bedoeling waarmee ze dat deed, is nu nog steeds terug te zien bij de bestuurders, medewerkers en huurders. Zo werden de monumentale woningen van de Piekenhoek behouden, maar zijn ook vorig jaar nog twintig moderne sociale huurwoningen opgeleverd op de locatie Elzenburg. 

  1. Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamonster
    PREMIUM

    Cateraar Daan van Zoggel leent zijn personeel uit, om zo zijn bedrijf te redden van het coronamon­ster

    BERLICUM - Hij heeft 108 mensen op de loonlijst: dertig in vaste dienst. Die zouden op Paaspop cateren, bedrijfsfeesten gaan doen en een berg bruiloften. En toen: bam! corona. Alles op zijn gat. Daan van Zoggel (42) is eigenaar van het cateringbedrijf. Hij verzet nu bergen werk om al zijn personeel aan het werk te houden. Hij leent ze uit. De een brengt bloemen rond, de ander zwoegt op de bouw.