Marcel van Zwam
Volledig scherm
Marcel van Zwam © copyright Marc Bolsius

Geen plek op de Markt voor horecabazen uit de Ridderstraat: ‘Het is 1 voor 12'

DEN BOSCH - Hij dacht samen met andere horecabazen uit de Ridderstraat een goed plan te hebben: per 1 juni een (klein) terrasje op de Markt plaatsen om deels  uit de kosten te komen. De gemeente dacht er anders over en nu zit ondernemer Marcel van Zwam met de handen in het haar.

Samen met PINTXJO’S, Wijnlokaal 073 en zijn eigen feestcafé Lalalaa wilde Van Zwam negen tafeltjes op de Markt ter hoogte van de Ridderstraat zetten. ,,Daarmee vragen we niet de wereld", zegt Van Zwam. ,,Wij kunnen onze terrassen in de Ridderstraat niet uitbreiden. Het is nu al een eenrichtingstraatje, omdat het te smal is. Als ik dan mijn eigen drie tafeltjes voor Lalalaa zou kunnen gebruiken, gecombineerd met het terras op de Markt, dan zou ik de personeelskosten voor een groot deel eruit kunnen halen.”

Lees verder onder de foto.

De Ridderstraat is al te smal voor wandelend publiek, laat staan voor grotere terrassen.
Volledig scherm
De Ridderstraat is al te smal voor wandelend publiek, laat staan voor grotere terrassen. © Marc Brink/BD

Maar vrijdag hoorden de ondernemers uit de Ridderstraat dat de gemeente dit plan niet ziet zitten. Tot ontsteltenis van Van Zwam. ,,Wat moeten we nu? Naar het Zuiderpark? En dan? Dan zouden we moeten investeren in een foodtruck of iets dergelijks en maar hopen dat het daar genoeg omzet draaien, terwijl ik hier in de Ridderstraat gewoon de huur moet betalen. Hier hopen we in ieder geval de tafeltjes te vullen door een all you can eat-formule te beginnen.”

Naast Lalalaa heeft hij nog de Cosmopoliet in de Kolperstraat en ook in die straat zijn nog vraagtekens. Datzelfde gaat op voor het nabijgelegen Fonteinplein. ,,In andere gemeenten is allang bekend wat mag. Hier zeggen ze er na het weekend op terug te komen, maar we willen zo snel mogelijk duidelijkheid. Het is 1 voor 12 voor ons.”

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.