Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Gemeente let beter op munten voor Bossche kermis: 2.500 gratis bonussen

DEN BOSCH - Tijdens en rond de Bossche kermis (vanaf 16 tot en met 25 augustus) trakteert de gemeente op 2.500 kermismunten. Daarvan zijn er 1.500 bestemd voor minima en de bezoekers van een drie uur durende ‘prikkelarme’ kermis. De gemeente heeft nieuwe maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ze goed terecht komen.

Traditiegetrouw zijn deze vrijkaartjes een alternatief voor de jaren dat de gemeente bezoekers een half uur gratis gunde in attracties. Hiermee moest een einde komen aan ‘discussies’ over aanbiedingen. Sommige exploitanten lieten de gratis’ rondjes korter uitvallen dan de betaalde rondjes. Ook klaagden sommige bezoekers er over dat exploitanten toch geld eisten.

  1. Tevredenheid over wijkgeld, maar controle op geld voor buurtfeestjes kan beter
    PREMIUM

    Tevreden­heid over wijkgeld, maar controle op geld voor buurtfeest­jes kan beter

    DEN BOSCH - Een buurtfeest, barbecue of walking diner. Of wat groter: een stadstuin met bijbehorend wormenhotel. Om elkaar te leren kennen in een straat, buurt of wijk. De gemeente Den Bosch heeft er sinds de start in 2017 veel geld voor over via de pot wijk- en dorpsbudgetten. Vorig jaar was dat ruim 740.000 euro. Het systeem werkt, maar kan altijd beter concludeert de lokale rekenkamercommissie. Vooral als het gaat om controle én samenstelling van de bewonersgroepen die het geld toewijzen.