De Vuelta - op de foto de start van de slotetappe in 2019 in Fuenlabrada - zou vorig jaar starten in Nederland, met de tweede etappe vanuit Den Bosch, maar werd door de coronapandemie volledig in Spanje verreden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vuelta - op de foto de start van de slotetappe in 2019 in Fuenlabrada - zou vorig jaar starten in Nederland, met de tweede etappe vanuit Den Bosch, maar werd door de coronapandemie volledig in Spanje verreden. © Annemiek Steenbekkers/BD

Goede hoop in Brabant dat Vuelta in 2022 wél doorgaat

DEN BOSCH/BREDA - ‘Binnen een paar weken’ komt er duidelijkheid op de vraag of de Ronde van Spanje volgend jaar alsnog naar Brabant en Utrecht komt. Dat verwacht de Bredase wethouder Daan Quaars, die namens de regio de Vuelta-kar trekt. Zo ja, dan zijn ze onder meer in Den Bosch startklaar om de draad weer op te pakken.

  1. Bossche kunstenaar verbindt stadsgenoten met tweeluikjes: ‘Geven brengt meer energie dan krijgen’

    Bossche kunstenaar verbindt stadsgeno­ten met tweeluik­jes: ‘Geven brengt meer energie dan krijgen’

    Zoeken naar verbinding en mensen om je heen. Voor kunstenaars was de coronaperiode een intense fase van afzondering. Geen beurzen en weinig exposities. Maar een kunstenaar wil werk dolgraag delen met de buitenwereld. De Bossche kunstenaar Arjan van Arendonk doorbrak de stilte op een bijzonder manier. Met zijn project Connectie 2020 deelde hij letterlijk kunstwerken uit aan stadsgenoten. Een project en fotoboek dat hij met steun van de gemeente realiseerde.