Volledig scherm
Geen drempel maar een beweegbare put in de weg © Actibump

GroenLinks Den Bosch wil automatische kuil in de weg voor hardrijders

DEN BOSCH - Een slimme put die zes centimeter naar beneden zakt als er een auto of motor te snel aan komt rijden, zodat het voertuig een klap krijgt. GroenLinks wil op een aantal plaatsen in Den Bosch een proef met de zogenoemde Actibump. 

Bij de Actibump meet een slimme put met een radar de snelheid van de auto of motor en als deze snelheid te hard is, zakt de put een stukje de grond in. Voertuigen die zich aan de maximumsnelheid houden, hebben hier geen last van. Hulpdiensten kunnen via een speciale zender uitgezonderd worden. 

Volgens René Vonk van GL zou de Actibump een interessante aanvulling zijn op andere snelheidsbeperkende maatregelen, zoals verkeersdrempels. 

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.