Volledig scherm
© Getty Images

Groep straatrovers slaat toe in Den Bosch: 18-jarige fietser uit Vught geslagen en bestolen

DEN BOSCH - Een 18-jarige fietser uit Vught is zondagavond door een groep jongemannen beroofd op de Sterrebosweg in het Bossche Broek in Den Bosch. Hij werd van zijn fiets getrokken en geslagen. De fietser liep daarbij letsel op aan zijn hoofd. Dat meldt de politie.

De jongen fietste rond 23.30 uur alleen door het donker over de Sterrebosweg naar Vught. Ter hoogte van de kruising met de Zuiderstrandweg zag hij een groepje jongemannen staan die hem achterna renden en aan zijn bagagedrager trokken, waarop hij ten val kwam. Vervolgens werd hij geslagen. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd.

Hij moest zijn portemonnee, telefoon en rugzak met daarin onder andere een laptop afgeven. De overvallers droegen allen bivakmutsen. Nadat de overvallers de spullen hadden gepakt, moest de Vughtenaar doorfietsen. Thuis aangekomen belde hij de politie. Een ambulance kwam naar zijn huisadres om zijn hoofdletsel te beoordelen en te behandelen.

Andere fietser

Een kwartier eerder werd op diezelfde plek in de Bossche Broek een andere fietser belaagd, die op weg was naar Vught, zo meldt de politie. Waarschijnlijk ging het om dezelfde groep. De fietser kon ongedeerd ontkomen.

De politie roept getuigen op om zich te melden.