Volledig scherm
Het grasveld bij stadion De Vliert waar de gemeente Den Bosch en woningcorporatie Zayaz 54 tijdelijke woningen willen. © Google streetview

Groot en klein in nieuwe woningen bij stadion De Vliert

DEN BOSCH - Grote en kleine gezinnen die al jaren wachten op een woning in Den Bosch. Stellen die eindelijk wel eens een eigen huisje willen hebben. Of alleenstaanden die met spoed op zoek zijn naar een woning. Den Bosch en woningcorporatie Zayaz bouwen voor deze mensen opnieuw tijdelijke woningen, 54 om precies te zijn. 

Op het grasveld naast het parkeerterrein van stadion De Vliert, achter de woningen aan de Graafseweg en Vliertsesteeg, komen 6 grotere woningen, 34 middelgrote woningen en 14 kleinere studio's. Éénlaags, in rijen van vier, met een klein tuintje en 42 parkeerplaatsen. De graffitiwand aan de rand van het terrein blijft staan.

Derde locatie met tijdelijke woningen

Volledig scherm
Tijdelijke woningen aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch. Verhuurd door Zayaz, bestemd voor eenoudergezinnen met een of twee kinderen. © Jos van de Ven

Wanneer de bouw van de woningen moet gaan beginnen is nog niet bekend, maar het is inmiddels de derde locatie in korte tijd waar tijdelijke woningen geplaatst worden. Op de voormalige voetbalvelden van RKJVV op de Schutskamp staan zestig tijdelijke woningen voor studenten.

Op het grasveld aan de Aartshertogenlaan, parallel aan de Pieter Breughelstraat, wonen sinds een paar weken kleine gezinnen met één of twee kinderen in twintig rijtjeswoningen. Aan een plan voor een nog onbekend aantal tijdelijke woningen op de Poeldonk wordt nog gewerkt. 

De afgelopen jaren zijn al 32 woningen geplaatst in Empel-Zuid en op De Groote Vliet (Rosmalen). En 36 woningen aan de Bruistensingel, tegenover transferium De Vliert.