Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Half miljoen in nieuw fonds voor startende bedrijven in de gemeente Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch wil de stad aantrekkelijker maken voor startende ondernemers, en dan vooral in de ict- en datasector. Dus trekt het stadsbestuur de portemonnee zodat deze bedrijven leningen aan kunnen gaan.

Uit gesprekken met Ondernemerslift+ (OL+), de Bossche investeringsmaatschappij (BIM) en andere bedrijven blijkt dat vooral de financiering van startende ondernemers lastig is. Deze bedrijven kunnen steeds moeilijker aan kapitaal komen bij banken. Dat terwijl de gemeente op andere punten, zoals laagdrempelige huisvesting in bedrijfsverzamelgebouwen en opleidingsmogelijkheden, wel aantrekkelijk is, zo stelt B en W vast.

  1. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
    VIDEO

    Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

    DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.