Volledig scherm
De locatie waar het Brabantbad aan de IJzeren Vrouw in Den Bosch heeft gestaan. © Jos van de Ven

Heijmans met buurt in gesprek over woontorens Brabantbad aan Prins Hendrikpark

DEN BOSCH - Heijmans Vastgoed gaat de komende periode met omwonenden van het Prins Hendrikpark aan de IJzeren Vrouw in gesprek over de bouwplannen voor drie woontorens met ongeveer 180 huur- en koopwoningen op de voormalige locatie van  het Brabantbad. ,,Wij willen wensen en ideeën delen en bespreken om de plannen verder uit te werken’’, aldus een woordvoeder van het Rosmalens bedrijf. 

De eerste gesprekken worden volgens de woordvoerder nog voor de zomervakantie gevoerd. Na de zomervakantie  wordt,  samen met de gemeente, een informatieavond gehouden. De datum voor deze bijeenkomst is nog niet bekend. 

Plannen weer opgepakt

De gemeente ontwikkelt met Heijmans (namens Hertogbouw, een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed, DuraVermeer, AM en Hendriks Bouw & Ontwikkeling) een nieuw plan voor de locatie Brabantbad. Daarmee worden de plannen weer opgepakt die sinds 2003 op de plaats van het in 1998 gesloten Brabantbad leven. Het bestemmingsplan voor dat gebied maakt woningbouw mogelijk, maar daar is het tot nu toe, onder meer vanwege de crisis, niet van gekomen. 

Met  de eerste geluiden over drie woontorens in maart van dit jaar is de Stichting IJzeren Vrouw ook weer actief geworden. De stichting liet uit protest al in april 2007 ruim zeventig bomen planten: het IJzeren Bos. Volgens woordvoerder Matt van Essen is de stichting niet tegen woningbouw, maar willen de omwonenden de plannen met de gemeente ontwikkelen. ,,Wij gaan ook met vertegenwoordigers van de stichting aan tafel’’, laat de woordvoerder desgevraagd weten. 

Benzinepompstation

De Bossche Groenen heeft liever dat er woningbouw op de locatie van het  benzinepompstation aan de Van Grobbendoncklaan komt zodat het park het park kan blijven.