Hek met stopverbod op de hoek Zuid-Willemsvaart -Schilderstraat. Ruim baan voor vergunninghouders en 'parkeertoeristen'. Maar een verkeersregelaar houdt toezicht. Politie en stadstoezicht geven boetes.
Volledig scherm
PREMIUM
Hek met stopverbod op de hoek Zuid-Willemsvaart -Schilderstraat. Ruim baan voor vergunninghouders en 'parkeertoeristen'. Maar een verkeersregelaar houdt toezicht. Politie en stadstoezicht geven boetes. © Marc Brink/BD

Hek en verkeersregelaar in Schilderstraat: ‘Doelgroep zal het snel merken’

DEN BOSCH - Een hek, stopverbod, verkeersregelaars en boetes. Daarmee hoopt de gemeente de (verkeers)overlast aan te pakken die volgens bewoners van de Schilderstraat wordt veroorzaakt door bezoekers van coffeeshops even verderop in de Hinthamerstraat. ,,Het is dweilen met de kraan open’’, zegt een bewoner van de Schilderstraat.

  1. Na 14 jaar discussie kan ‘parel’ van een nieuw Theater aan de Parade door
    PREMIUM

    Na 14 jaar discussie kan ‘parel’ van een nieuw Theater aan de Parade door

    DEN BOSCH - De belangrijkste stap voor een nieuw Theater aan de Parade wordt genomen. De Bossche politiek steunt de plannen om na 14 jaar discussie akkoord te gaan met de sloop en bouw door het nieuwe bestemmingsplan goed te keuren. De meeste partijen accepteren de kleine wijzigingen in het plan, De Bossche Groenen en Gewoon ge-DREVEN vinden dat daarmee wethouder Huib van Olden wordt nagesproken. ,,U speelt met vuur, tegenstanders hebben nu de ruimte om bezwaar te maken’’, waarschuwde Sjef van Creij van Gewoon ge-DREVEN.