Politieinzet bij de rellen tussen aanhangers van FC Den Bosch en van Go Ahead Eagles na de voetbalwedstrijd op 22 mei.
Volledig scherm
Politieinzet bij de rellen tussen aanhangers van FC Den Bosch en van Go Ahead Eagles na de voetbalwedstrijd op 22 mei. © Meesters Multi Media/Bart Meesters

Herkenbare camerabeelden vrijgegeven van vier verdachten van rellen FC Den Bosch-Go Ahead Eagles

videoDEN BOSCH - De politie heeft herkenbare camerabeelden vrijgegeven van vier verdachten die op 22 mei grof geweld gebruikten tegen de politie na afloop van de voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles. Eerder publiceerde de politie onherkenbare beelden in de hoop dat de mannen zich zouden melden.

Woensdagavond 22 mei ontstonden rellen bij het stadion na de voetbalwedstrijd tussen de beide eerstedivisieclubs. Een grote groep aanhangers van FC Den Bosch zocht de confrontatie met de aanhang van Go Ahead Eagles. Toen de politie dit wilde voorkomen, keerden de aanhangers zich tegen de politie. Er werd grof geweld gebruikt en gegooid met stenen, fietsen en stukken hekwerk. 

Herkenbaar

Vier supporters werden meteen na de rellen al worden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Naar twaalf andere verdachten was de politie nog op zoek. 

De twaalf verdachten staan allemaal op camerabeelden. Vrijdag besloot de politie deze beelden - waarop de gezichten onherkenbaar waren gemaakt - te publiceren. De relschoppers kregen tot en met woensdag 3 juli tijd om zich te melden. Zo niet, dan zouden de verdachten herkenbaar in beeld worden gebracht. Dinsdag werd al bekend dat drie verdachten zich hadden gemeld naar aanleiding van de oproep, donderdag maakte de politie bekend dat in totaal acht verdachten zich hadden gemeld.

Naar vier verdachten is de politie nog op zoek. Omdat zij zich niet voor de deadline hebben gemeld, heeft de politie nu beelden vrijgegeven waarop de daders herkenbaar in beeld zijn. Hun identiteit is onbekend en de politie vraagt burgers die meer informatie over de mannen hebben, contact op te nemen.

Stenen, fietsen en hekwerk

Na de wedstrijd in de nacompetitie zochten supporters van FC Den Bosch de confrontatie met supporters van de andere partij, wat werd voorkomen door inzet van de de ME. Daarbij keerden de relschoppers zich tegen de politie. Er werd grof geweld gebruikt door de aanhang en onder andere gegooid met stenen, fietsen en stukken hekwerk. De brandweer moest er aan te pas komen omdat er meerdere meldingen binnenkwamen van kleine branden. 

Geen van de hulpverleners raakte gewond.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.