Wethouder Huib van Olden schudt de hand van Christian van Doorn van Coers. Het eerste idee voor rond de start van de tweede etappe van de Vuelta volgend jaar in Den Bosch komt van dit Bossche wielerteam.
Volledig scherm
Wethouder Huib van Olden schudt de hand van Christian van Doorn van Coers. Het eerste idee voor rond de start van de tweede etappe van de Vuelta volgend jaar in Den Bosch komt van dit Bossche wielerteam. © Annemiek Steenbekkers/BD

Het eerste idee voor de Vuelta is er al: een Bosch wielerweekend

DEN BOSCH - De mannen van wielerteam Coers, naar eigen zeggen de ‘enige Bossche wielervereniging’, hebben woensdagmiddag als eerste een idee in de La Vuelta-ideeënbox gestopt. Zij willen in het weekend van 15 en 16 augustus volgend jaar een wielerfestival organiseren, bestaande uit een criterium en een ploegentijdrit.

Het criterium voor vrouwen en amateurs/prominenten, voorafgegaan door een dikke bandenrace voor de jeugd, staat gepland voor na de start van de tweede etappe van de Ronde van Spanje vanuit Den Bosch op zaterdag 15 augustus. 

Voorlopige route

De voorlopige route is Sint Josephstraat, Hinthamerstraat, Sluis 0. Zuid-Willemsvaart, Van Berckelstraat, Kardinaal van Rossumplein. De ploegentijdrit is op zondag gepland, voorlopig in de polder bij Deuteren. Coers wil het wielerweekend blijvend op de kalender zetten in vorm van een criterium, uiteindelijk ook voor profwielrenners, in de periode na de Tour de France. 

Net als in Utrecht (start ronde met ploegentijdrit op 14 augustus) en Breda (derde etappe op 16 augustus) verzamelt de gemeente Den Bosch ideeën voor rond de Vuelta. Die kunnen uiteenlopen van sportief tot culinair en cultureel en moeten zorgen voor een feestelijke aankleding van de ronde. In december volgt een selectie en blijven er zo'n 200 plannen over.

De ideeënbox staat tot en met 1 november in de hal van het Stadskantoor aan de Wolvenhoek. Een plan indienen kan ook via de gezamenlijke projectwebsite lavueltaholanda.com

De tweede etappe van de Vuelta vertrekt op 15 augustus 2020 vanuit Den Bosch.
Volledig scherm
De tweede etappe van de Vuelta vertrekt op 15 augustus 2020 vanuit Den Bosch. © Annemiek Steenbekkers/BD