De Bossche zakenman Hans van Meesen was de gemeente in 1997 net voor bij de koop van de laatste prostitutieramen van de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bossche zakenman Hans van Meesen was de gemeente in 1997 net voor bij de koop van de laatste prostitutieramen van de stad. © Marc Bolsius

Hoe het 'hoerenstraatje’ van Den Bosch een monument werd

DEN BOSCH - De prostituees zijn al lang weg uit de Schilderstraat. Maar vandaag worden de voormalige peeskamertjes tijdens Open Monumentendag weer gepresenteerd als ‘plekken van plezier’. Maar of dat voor iedereen gold…

Voor 75 gulden gingen de gordijntjes in de Schilderstraat dicht, maar sommige hoertjes deden het ook voor minder. Och, dat moesten ze ook helemaal zelf weten, want dáár bemoeide Hans van Meesen zich niet mee. ,,Ik ben nooit hun pooier geweest, dat regelden die dames allemaal zelf”, zegt de 65-jarige Bosschenaar. ,,De koop van die pandjes heb ik altijd puur als een zakelijke investering gezien.”

  1. Man voor rechter na  dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken
    PREMIUM

    Man voor rechter na dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken

    DEN BOSCH - ,,Hij rookte, filmde zichzelf en dronk alcohol tijdens het rijden. Daarmee nam hij onaanvaardbare risico’s.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees donderdag tijdens een rechtszitting over een Bossche automobilist (31) die terecht stond voor het veroorzaken van een ongeluk in juli 2018 op de A59 bij Rosmalen waarbij een vrouw (21) uit Gemert om het leven kwam.